Historie

Tiset Savværk blev grundlagt i 1977 i udkanten af landsbyen Tiset, tæt på Gram i Sønderjylland. Oprindeligt producerede Tiset Savværk primært flagstænger i træ til det danske marked, men produktionen udviklede sig, og i dag er Tiset Savværk Danmarks største producent af rundtræ og har sideløbende en voksende produktion af en række andre træprodukter.

Stort udviklingspotentiale

Tiset Savværk er vokset støt gennem årene, men væksten tog for alvor fart, da ægteparret Per og Betina Bech Sørensen overtog i 2010. De to så et stort udviklingspotentiale i både savværket og et marked, hvor bæredygtigt træ vandt mere og mere indpas, og igangsatte – midt i finanskrisen – en gennemgribende strømlining og omlægning af produktionen.

Firedoblet på 10 år

I dag er både produktionen og medarbejderstaben firedoblet, og væksten er langt fra aftagende. Helt fra starten i 1977 har ekspertviden og rådgivning om træsorters anvendelse været en kernekompetence hos Tiset Savværk, og kombineret med en klar satsning på bæredygtigt og ubehandlet træ, leverer Tiset Savværk rent ind i brancher, hvor bæredygtighed og miljøhensyn spiller en større og større rolle.

Døren er åben

Hovedkontoret ligger, hvor det altid har ligget – i stueetagen af en murermestervilla bygget lige op ad den 16 hektar store savværksplads i skovbrynet ved Tiset. Og selv om både produktion og ordrehåndtering i dag foregår elektronisk og strømlinet, er døren stadig åben for de kunder, som er vant til at stikke hovedet ind efter et par rafter eller tre.

 

Personlig rådgivning

– Det er ekstremt vigtigt for os at holde rødderne solidt i jorden, selv om vi vækster så meget, som vi gør. Den personlige rådgivning og vores evne til at få ting til at ske hurtigt har altid været det, Tiset Savværk er kendt for, siger ejer og direktør Per Bech Sørensen og fortsætter:

– Selv om vores kunder i dag har alle muligheder for at bestille varer online, kimer vores telefoner stadig det meste af dagen, og sådan vil vi gerne have, at det skal være. På den måde kan vi sikre, at kunderne får den rette rådgivning i forhold til både produktet og behandlingen af det. Der er stor forskel på træsorters egenskaber, og der kan være meget at spare ved for eksempel at vælge den rette, ubehandlede træsort frem for trykimprægneret træ.

Personlig rådgivning

Også på medarbejdersiden bliver rødderne gødet godt. Selv om mange kører langt og er håndplukket for deres kompetencer, er der også plads til lokale, som var langt fra arbejdsmarkedet, inden de fik en tjans på savværket. Arbejdsdagene er tætpakkede, og i sæsonen ofte også lange, så der skal være plads til åndehuller. Dem sørger Betina Bech Sørensen for, når bogholderiet en kort stund kan klare sig selv.

– Det er jo ikke kun MUS-samtaler og videreuddannelse, som gør folk tilfredse med en arbejdsplads. Det sociale og de helt små ting betyder rigtig meget. Sådan en kold dag, hvor man lige kalder folkene ind fra pladsen til varm kakao og franskbrød, selv om vi har travlt, det giver både sammenhold og ekstra energi.